Fotók és videók a Fehértói miséről


Ballér Jánosnénak köszönhetően az idén 6. alkalommal rendezték meg a Fehértói Misét. A hívek, az egykori Kakpusztaiak, és az érdeklődők már fél 3-kor kezdtek gyülekezni a temetői kis kápolna előtti tisztáson. A környékbeli falvakból érkeztek ide a valaha virágzó település, Kakpuszta , Fehértó és a környékbeli puszták volt lakói és leszármazottai, hogy emlékezzenek elhunyt szeretteikre és a pusztákon eltöltött gyerekkoruk élményeire. A misén részt vettek a közelben táborozó önkéntes tűzoltók is, akik Nagybajomból, Ajakról és Gyergyószárhegyről érkeztek.

Az idei szentmisét Marics József plébános úr és Rajkai István plébános úr mutatták be. A résztvevők a közös imádság erejében bízva kérték a Jóisten áldását, hogy a megmaradt emlékek ne vesszenek el és fennmaradjon a település és az egykor itt élő és dolgozó emberek emléke. Bár a valamikori épületek, porták és a dolgos hétköznapok nyomai a környékről már szinte teljesen eltűntek, azért vannak még emberek, akiknek a szívében még élénken élnek.

A mise után agapéra (szeretetvendégségre) került sor. Kaláccsal, pogácsával, süteménnyel kínálták a jelenlévőket, akik még sokáig maradtak, hogy szeretettel üdvözölhessék gyerekkori játszópajtásaikat, ismerőseiket, rokonaikat és visszaemlékezzenek a régi időkre.

az idén 6. alkalommal rendezték meg a Fehértói Misét

A 2015 Fehértói Mise képei itt!

A 2015 Fehértói Mise VIDEÓI itt!

A meghívó megtekintése itt!

 
 


A 2014 Fehértói Mise képei itt!

A 2014 Fehértói Mise VIDEÓI itt!

 
 

Zselickincse közösségi média oldalaink:
Zselickincse díjaink:


Az Év Honlapja verseny Seosiker verseny Top Site 2014 díj

Copyright © 2017. minden jog fenntartva.

Szeretettel köszöntünk a Zselic Kincse honlapon! Nézz körül honlapunkon, mellyel reméljük, hogy kedvet csinálunk, hogy bebarangolod a Zselicet, megismerd az itt élő embereket, tájakat, nevezetességeket, kézműveseket, helyi népművészeket!

Magyarország, Somogy megye