Kakpuszta


Ballér Jánosnénak köszönhetően az idén 7. alkalommal rendezték meg a Fehértói Misét. A hívek, az egykori Kakpusztaiak, és az érdeklődők már fél 3-kor kezdtek gyülekezni a temetői kis kápolna előtti tisztáson. A környékbeli falvakból érkeztek ide a valaha virágzó település, Kakpuszta , Fehértó és a környékbeli puszták volt lakói és leszármazottai, hogy emlékezzenek elhunyt szeretteikre és a pusztákon eltöltött gyerekkoruk élményeire.

Az idei szentmisét Marics József plébános úr és Horváth András plébános úr mutatták be. A résztvevők a közös imádság erejében bízva kérték a Jóisten áldását, hogy a megmaradt emlékek ne vesszenek el és fennmaradjon a település és az egykor itt élő és dolgozó emberek emléke. Bár a valamikori épületek, porták és a dolgos hétköznapok nyomai a környékről már szinte teljesen eltűntek, azért vannak még emberek, akiknek a szívében még élénken élnek.

A mise után agapéra (szeretetvendégségre) került sor. Kaláccsal, pogácsával, süteménnyel kínálták a jelenlévőket, akik még sokáig maradtak, hogy szeretettel üdvözölhessék gyerekkori játszópajtásaikat, ismerőseiket, rokonaikat és visszaemlékezzenek a régi időkre.

Fehértói Mise 2016

2016 év képei itt!

2016. évi Fehértói Mise videók itt!

Zselickincse közösségi média oldalaink:
Zselickincse díjaink:


Az Év Honlapja verseny Seosiker verseny Top Site 2014 díj

Szólj hozzá, írd meg véleményedet!


Ide írd be a neved:

Írd be az email címedet.

Ide írd be az üzenetet:Küldés

6/18/2019 1:46:47 AM*54.91.71.108*54.91.71.108*CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)*/ZSELICKINCSE.HU/blog/fehertoi-mise-2016-kepek-es-videok.aspx;***


Copyright © 2017. minden jog fenntartva.

Szeretettel köszöntünk a Zselic Kincse honlapon! Nézz körül honlapunkon, mellyel reméljük, hogy kedvet csinálunk, hogy bebarangolod a Zselicet, megismerd az itt élő embereket, tájakat, nevezetességeket, kézműveseket, helyi népművészeket!

Magyarország, Somogy megye