Tippek


Egy túlélőkészletet mindenkinek magával kell vinnie, aki mélyen a vadonba megy.  Mi legyen benne? Gyufa, valamilyen penge és elsősegélynyújtó felszerelés a szokásos ajánlások között szerepel. Ha azonban igaz túlélés történeteket olvasol, rájössz, hogy gyakran a fejben lévő dolgok határozzák meg, hogy valaki túléli-e vagy sem. Mi legyen tehát ebben a mentális túlélőkészletben?

Túlélőkészlet az elmédben

1. Hajlandóság a tanulásra. Még azok is tanulhatnak menet közben, akik semmit sem tudnak a túlélésről, amíg el nem vesznek a vadonban - ha hajlandóak rá. Ha fázol, nézd meg azt a mókust, amint egy halom levél alá merül, és próbáld ki, hogy így maradj melegen (működik). Vedd észre, mi működik és mi nem, és próbálj ki folyamatosan új dolgokat.

2. Willingness to do what's necessary. Ez az egyik legfontosabb elem a mentális túlélőkészletedben. Hé, képesek sziszegő csótányokat enni csak azért, hogy nyerhessenek egy kis pénzt a "Fear Factor"-ban, szóval te is meg tudod tenni, hogy megmentsd az életed, igaz? Kanalazz a haveroddal, hogy melegen maradj, törj fel fatörzseket, hogy lárvákat találj, amiket megehetsz - tedd, amit csak kell.

3. Pozitív hozzáállás. Ez egy alapvető fontosságú. Sok túléléstörténetben egyértelmű, hogy akik számítottak a túlélésre, azok túlélték. Még ha nem is vagy biztos benne, hogy túl tudod élni, bátorítsd ezt a hozzáállást azzal, hogy úgy viselkedsz, mintha számítanál rá.

4. Inspiráló gondolatok. Így lehet pozitív a hozzáállásod. Könnyű és élvezetes módja ennek az inspirációnak az, ha igaz történeteket olvasol a vadonban való túlélésről. A történetek némelyike sokkal rosszabb helyzetekről szól, mint amivel valószínűleg valaha is találkozol. Ha a megfelelő időben felidézed őket, az biztos módja annak, hogy lásd, túl tudod élni. meséld el másoknak is, ha csoportban vagytok.

5. Vadonbeli túlélési ismeretek. Nem kell túlélőiskolába járnod ahhoz, hogy elolvasd és megjegyezd, hogy minden észak-amerikai emlőst nyugodtan megehetsz, vagy hogy a kabátodat kitömheted macskagyepszőrrel, hogy téli kabátot készíts magadnak. Minden kis apróság segít, ezért tanulj meg egy-két új trükköt minden évszakban, vagy vigyél magaddal egy ehető növényekről szóló útmutatót a következő túrádra.

6. Okok a túlélésre. Mindannyiunknak vannak okai arra, hogy élni akarunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy elővegyük ezeket az okokat, amikor eljön az idő. Sokan a túlélésüket annak tulajdonítják, hogy állandóan arra gondolnak, hogy egy szerettük vár rájuk, vagy valamit szeretnének a jövőben.

Lehet, hogy ezt a mentális felkészülést már megtetted, de nem árt, ha újra átnézed a fenti listát. Van valami, amin még dolgoznod kell a mentális túlélőkészletedben?

Zselickincse közösségi média oldalaink:
Zselickincse díjaink:


Az Év Honlapja verseny Seosiker verseny Top Site 2014 díj

Copyright © 2017. minden jog fenntartva.

Szeretettel köszöntünk a Zselic Kincse honlapon! Nézz körül honlapunkon, mellyel reméljük, hogy kedvet csinálunk, hogy bebarangolod a Zselicet, megismerd az itt élő embereket, tájakat, nevezetességeket, kézműveseket, helyi népművészeket!

Magyarország, Somogy megye